Sfecla De Zahar – 500 gr – Seminte de Sfecla de Zahar Diecs Florian Bulgaria

79.57 lei

Sfecla de zahar (Beta vulgaris L.) este o cultura industriala importanta. Ea are un ciclu de dezvoltare de doi ani

Sfecla De Zahar – 500 gr – Seminte de Sfecla de zahar Diecs Florian Bulgaria

Out of stock

SKU: 827_500 Categories: ,

Description

Sfecla de zahar (Beta vulgaris L.) este o cultura industriala importanta. Ea are un ciclu de dezvoltare de doi ani

Sfecla De Zahar – 500 gr – Seminte de Sfecla de zahar Diecs Florian Bulgaria

Predecesorii

In conditiile din tara noastra cei mai buni precursori pentru sfecla de zahar sunt grau, orz, secara. Foarte bune sunt leguminoasele anuale – fasole, mazare, naut. Cand sfecla de zahar este cultivata cu irigare, anii urmatori se poate cultiva foarte bine lucerna, trifoi si amestecuri perene. Predecesorii nepotrivite pentru aceasta sunt iarba de sudan si sorg.

Cultura de sfecla de zahar poate fi semanata in acelasi loc dupa 4-5 ani.

Tratarea terenului

Sfecla de radacina se dezvolta in sol, astfel incat este exigenta la prelucrare. La o umiditate suficienta in sol, imediat dupa recoltare se ara la 20-25 la 25-30 cm adancime.

Inainte de insamantare, este obligatoriu sa fie aplicat tratament. Acesta are ca scop de a distruge buruienile, de a retine umezeala si de a crea un pat solid pentru insamantare.

Detalii privind semanatul sfeclei de zahar

Maturitatea tehnica (bun de recoltat) se realizeaza la mijlocul lunii septembrie. Daca recoltarea se realizeaza mai devreme, procentul de zaharuri este mai mic. Producatorul pierde din randament, dar aceasta pierdere este compensata de pretul de cumparare mai mare al materiei prime.

Controlul buruienilor este realizata prin prasire sau erbicidare. Daca se realizeaza prin prasire se face de doua sau trei ori, in interiorul randurilor.

Sfecla de zahar este semanata atunci cand la o adancimea in sol de 5 cm, temperatura este permanent de 7-8 ° C. Timpul pentru semanat in sudul Romaniei este a doua jumatate a lunii martie si in nordul Romaniei, in prima jumatate a lunii aprilie. Sfecla este plantata la o distanta intre randuri de 45 cm, la un semanat de precizie. Adancime de plantatre a bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgarialor de sfecla este de 3-5 cm. Densitatea de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria cultivate, in conditii de irigare este de 10000 la 12000 de plante, si fara irigate – 8000 la 10000 de plante pe hectar. La aceasta rata de insamantare densitate este de 300-800 gr monogerme si 1 kg de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria plurigerme pe hectar.

Sfecla de zahar are nevoie de multa apa. Se dezvolta cel mai bine atunci cand umiditatea este de 70-80% din PPV. Aceasta umiditate este prevazut cu 4-5 irigatii – doua in luna iunie, doua in iulie si una in luna august. Ultima udare ar trebui sa se faca cel mai tarziu la 20 august, pentru ca fiind mai tarziu, se extinde sezonul de crestere si calitatile sfeclei.

Sfecla de zahar de recoltare

Specificatii tehnice:

  • Adancime 3-5 cm
  • Insamantat incepand cu luna martie
  • Norma de insamantat 0,8-1 Kg/hectar
  • Tipuri de productie din bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria

Generalitati:

  • Greutate 500 grame
  • Plantare martie-aprilie
  • Recoltare septembrie-octombrie
  • Vegetatie 160-200 zile