Salata verde Hilde – 10 gr – Seminte de Salata verde cu gust deosebit origine Olanda

6.99 lei

Salata verde Hilde – Seminte de Salata verde cu gust deosebit!

Salata taraneasca Hilde este una dintre cele mai intalnite soiuri de salata verde. Capatanile sunt mari, pline, cu frunze fragede si delicioase si foarte aromate. Salata verde este o delicatesa de vara.

Plante
Semintele de salata nu necesita ingrijiri speciale inainte de plantare. Daca veti esalona insamantarea din 3 in 3 saptamani veti avea mereu salata proaspata.

Numar de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria per ambalaj: 8000 de bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgaria (10 gr)

SKU: PVHilde_10 Categories: , ,

Description

Salata verde Hilde – Seminte

Salata verde cu gust deosebit!

Salata taraneasca Hilde este una dintre cele mai intalnite soiuri de salata verde. Capatanile sunt mari, pline, cu frunze fragede si delicioase si foarte aromate. Salata verde este o delicatesa de vara.

Plante
Semintele de salata nu necesita ingrijiri speciale inainte de plantare. Daca veti esalona insamantarea din 3 in 3 saptamani veti avea mereu salata proaspata.
Metoda de semanare
Semanati direct la locul final din gradina, in amplasament insorit, din aprilie si pana in septembrie. Afanati solul pe o adancime de 30 cm. Faceti un sant adanc de 1 cm si puneti la capatul lui o eticheta cu soiul semanat. Amestecati bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgariale cu nisip fin si plantati-le de-a lungul santuletului deja facut in rand subtire. Acoperiti bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgariale cu putin pamant si presati usor dupa care udati superficial. Distanta dintre randuri ar trebui sa fie de 20 cm. In rasadnita semanati incepand din martie. Folositi compost pentru ghivece si semanati bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgariale dupa ce le-ati amestecat cu nisip. Va trebui sa le uniformizati pe toata suprafata rasadnitei. Acoperiti-le cu un strat subtire de pamant. Presati usor, udati superficial si fixati capacul transparent al rasadnitei. Asigurati-va ca viitoarele plante au lumina buna si temperatura corespunzatoare. Dupa germinarea bulgaresti-rosii-tomate-ardei-capia-florian-opal-seminte-pret-bulgarialor puteti sa indepartati capacul rasadnitei. Puteti sa folositi si o minisera sau un propagator. Semintele germineaza in 7-10 zile in functie de temperatura. Dupa 2-3 saptamani plantutele vor necesita rarire. Le puteti planta in ghivece individuale de rasaduri dar nu veti putea sa le plantati afara imediat. Veti continua sa le tineti in spatii protejate la frig. Nu lasati pamantul sa se usuce. In mai mutati rasadurile afara si lasati intre ele un spatiu de 15 cm. Este necesar un sol cu retentie mare de apa.

Ingrijire
Udati frecvent in perioadele secetoase. Indepartati buruienile dintre randurile de salata pentru a permite plantelor sa creasca. Daca plantele sufera de sete frunzele vor deveni amare si curand se vor forma flori. In acel moment recolta de salata poate fi compromisa. Se intampla acest lucru uneori peste vara. De aceea este indicat sa recoltati capatanile de salata inainte sa ajunga sa sufere de sete.
Recoltarea
Salata poate fi recoltata in doua feluri: – folositi un cutit si taiati salata de la nivelul solului – folositi o furca si scoateti salata din pamant cu tot cu radacina

Detalii
La acest moment sunt disponibile multe soiuri de salata. Unele soiuri au recolta timpurie, altele peste vara si mai sunt cateva cu recolta toamna. Ele se pot cultiva pe toata durata anului asa ca e important sa alegeti exact ce vi se potriveste. Soiurile se grupeaza in functie de sensibilitatea lor la nivelul umiditatii. Plantarea in rasadnita va ajuta sa obtineti mai repede rasaduri asa incat ele sa nu se confrunte cu uscaciunea de la inceputul verii. Daca veti folosi o rasadnita veti extinde cu 2 luni perioada de recoltare la salata. Salata se numeste botanic Lactuca sativa si face parte din familia Asteraceae.
Folosire
Daca ati recoltat salata cu tot cu radacina o puteti pastra in frigider pentru mai multe zile. Daca o tineti intr-o punga de plastic, aerisita tine si mai mult. Salata este minunata in amestec cu alte legume. Cu cat este mai proaspata cu atat este mai gustoasa si mai crocanta. Daca aveti o productie bogata de salata incercati si un preparat nou – supa de salata.